10 Ocak 2015 Cumartesi

Ankastre Set ve Özellikleri


Günümüz dekorasyon anlayışı artık sadece oturma odalarında değil, mutfaklarda da kendini gösterir oldu. Bu nedenle ankastre mutfak setlerinin mutfaklara kazandırdığı prestij, birçok kişinin de vazgeçilmezi haline geldi. Mutfakta ocağın, fırının ve bulaşık makinesi gibi büyük beyaz eşyaların kapladığı alandan fayda sağlamaya yarayan ankastre mutfak modülleri, beyaz eşyaları da mutfakta birer mobilya gibi göstererek dekoratif bir bütünlüğün elde edilmesini kolaylaştırmaktadır.

Dilimize Fransızcadan geçen ‘’ankastre’’ kelimesi, ‘’bir oyuğa veya bir yuvaya yerleştirilmiş’’ anlamına gelmektedir. Mutfak dolabında beyaz eşyalar için bırakılan boşluklara yerleştirilen fırın, mikrodalga fırın, ocak, bulaşık makinesi ve buzdolabından oluşan ankastre set, mutfakların şıklığını tamamlayan ve cihazların kullanım ömrünü uzatan bir uygulamadır. Hazır mutfak sektörünün gelişmesindeki en büyük etken olan ankastre set modelleri, günümüzde hemen her evde karşımıza çıkmakta ve özellikle de hanımların vazgeçilmezi olmaktadır. Bu nedenle ankastre setler arasında tercih yaparken kalite ve fiyat performans dengesine bir hayli özen gösterilmelidir. Aksi takdirde zaten geneli pahalı olan ankastre mutfak modellerinde kesenizin dengesini bozacak harcamalar gerçekleştirebilirsiniz.

Peki ya ankastre set alırken nelere dikkat edilmelidir? Öncelikle ankastre set üstü ocak satın alırken dikkat edilmesi gereken öğelerin başında ocağın kolay temizlenebilir bir yapıya sahip olması gelmektedir. Ayrıca ankastre davlumbaz modelinin de güvenilirliğinden emin olunmalıdır. Diğer yandan ankastre fırın ve ankastre bulaşık makinesi de evladiyelik denilen, yani uzun yıllar boyunca kullanıma uygun olabilen ürünler arasından seçilmelidir. İşte tüm bu normlara uygun özellikleri de sadece bilinen ankastre set markalarında bulabilirsiniz.


Ankastre set fiyatları pahalıdır, ancak harcamalarına akıllı çözümler getirmek isteyenler için birçok seçenek bulunmaktadır. Örneğin ankastre setinizi güvenilir bir online alışveriş sitesini kullanarak satın alabilirsiniz. Böylece daha ucuz ankastre set modelini satın alarak bütçenizi sarsmazsınız. Ayrıca taksitli ödeme seçeneklerinizin olduğunu da unutmamalısınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder